PUBLICAREA INDEPENDENTĂ A UNEI CĂRȚI ÎN 8 PAȘI

Publicarea independentă (self-publishing) este un concept editorial recent apărut pe piața literară din România dar, care în pofida avantajelor pe care le aduce autorilor, încă este foarte puțin (sau deloc) înțeles. O listă completă de avantaje pentru publicare independentă am pus – aici.

Vă spuneam în articolul anterior că PRINT ONE BOOK a apărut din dorința de a susține autorii independenți (aflați la debut sau consacrați).

Prin parteneriatului cu PRINT ONE BOOK vei obține publicare independentă, simplificarea procedurilor, eficientizarea costurilor, transparență totală, dar și susținere și promovare ulterioară. În cele două luni de la lansarea printonebook.com am primit zeci de întrebări de la autori aflați la debut, dar care nu știu concret ce implică publicarea unei cărți așa că am făcut o mică sinteză a etapelor de publicare independentă.

Tocmai de aceea, vă prezentăm 8 pași simpli pentru a publica o carte prin printonebook.com.

1. Estimează costurile de producție

Odată intrat în platforma printonebook.com, ai acces la un Configurator de carte pentru a vedea care sunt costurile exacte; poți simula cum să arate viitoarea ta carte, poți comanda un Mostrar pentru a simți efectiv tipul de hârtie sau coperta și cel mai important, poți estima veniturile tale din drepturile de autor. Dar, pentru că știm că o carte nu trebuie să fie doar suportul gazdă al operei, ci și o imagine conformă cu gândul autorului, te invităm să comanzi Mostrarul nostru. Doar așa îți poți alinia viziunea cărții cu caracteristicile fizice, poți comanda un Mostrar acasă pentru a simți efectiv tipurile de hârtie sau de copertă.

2. Revizuieste și redactează manuscrisul

Finalizarea manuscrisului constă în recitirea fluentă și integrală a propriei lucrări; este momentul când ultimul cuvânt al ultimului paragraf confirmă coerența narativă și estetică literară căutate de autor. Înainte de a te gândi să publici o carte, îți recomandăm să apelezi la serviciile de specialitate ale unui redactor care să verifice ortografia, punctuația și sintaxa. Acesta îți va spune dacă creația ta este gata să vadă tiparul sau nu. Print One Book te poate ajuta cu aranjarea în pagină, verificare diacritice și corectura gramaticală.

3. Prezintă-ne manuscrisul

Odată revizuită, cartea este trimisă pe email și preluată de către echipa PRINT ONE BOOK. După ce o vom analiza, îți vom comunica evaluarea noastră și îți vom spune dacă o publicăm.

4. Încarcă manuscrisul pe printonebook.com

Tu ești cel care va personaliza cartea în ceea ce privește tipul de hârtie, de copertă, formatul finit. Deasemenea, dacă ai nevoie de grafică personalizată, îți putem oferi separat și acest serviciu, la cerere.

5. Comandă prima carte

Momentul cel mai important pentru autor: tipărește prima carte! În funcție de serviciile alese dar și de procesele noastre tehnologice, costul primei cărți diferă de restul cărților printate la PRINT ONE BOOK. Toate cărțile comandate după primul exemplar vor fi executate la preț de producție (afișat și el în configurator). Termenul de execuție este între 5 și 10 zile lucrătoare.

6. Adaugă cartea în Librăria virtuală printonebook.com

Odată comandată prima carte, o poți introduce în Librăria noastră virtuală. AVANTAJUL COMPETITIV față de toate celelalte edituri/tipografii este că la PRINT ONE BOOK nu există limită impusă de număr de cărți pentru comanda minimă sau pentru stoc, în cazul librăriei, ci printăm doar la cerere. Pe scurt, cartea va fi tipărită doar la plasarea comenzii de către cumpărător.

7. Distribuie-ți singur cartea

Îți organizezi singur lansarea sau mai vrei să tipăresti câteva exemplare? Comanzi la preț de tipografie, nu de librărie!

8. Promovare

Dacă ești la început, cu siguranță nu îți permiți un Specialist în promovare, dar câteva noțiuni de bază le poți învăța online pentru a te promova în Social Media. Dar nu ești singur! La PRINT ONE BOOK te promovăm pe rețelele noastre de socializare și pe blog.

Sperăm că este un proces mult mai simplu și eficient din punct de vedere costuri pentru tine, autor independent, comparativ cu publicarea tradițională. Pentru orice altă întrebare, ne poți oricând contacta pe email sau pe canalele de Social Media unde suntem activi.
La Print One Book, publicarea e mai usoară și mai plăcută decât te-ai aștepta! Te invităm în Atelierul Autorilor Independenți!