Succesul în publicarea independentă – mit sau realitate?

Ai ales publicarea independentă dar încă te întrebi dacă acest nou trend poate fi într-adevăr o cale spre succes?

Poate e timpul să afli poveștile unor autori care s-au lansat pe platforme de self-publishing și care și azi continuă pe același drum.

Au îndrăznit, au reușit!

Cel mai cunoscut exemplu de succes e fenomenul Amanda Hocking, care în doar 18 luni a sărit de la obscuritate la celebritate, vânzându-și primul roman în 1,5 milioane de copii și înregistrând un profit de peste 2,5 milioane de dolari.

Totul a început în 2010, când tânăra scriitoare din Texas, a decis să-și urce primul roman pe o platformă de self-publishing, după ce manuscrisul îi fusese refuzat de zeci de edituri. Pe atunci voia să strângă doar 300 de dolari din vânzări, ca să vadă o expoziție Muppets. Ei bine, Hocking a văzut mai mult de atât și a continuat să scrie și să publice într-un ritm amețitor, serii de romane fantastice care au depășit orice record în vânzări.

(sursa:https://www.theguardian.com/books/2012/jan/12/amanda-hocking-self-publishing

Interesantă e și povestea lui L.J.Ross, avocata din Marea Britanie devenită ulterior scriitoare, al cărei roman de debut ”Holy Island” (2015) s-a vândut în sute de mii de exemplare în decurs de câteva luni. De atunci, Ross a publicat alte 18 volume de crimă și suspans, vândute în 4,5 milioane de exemplare.

Într-un interviu recent, autoarea a recunoscut că la succesul romanului ei de debut se datorează în mare parte coperții alese! 

Altă autoare care s-a remarcat prin publicare independentă e Rachel Abbott, care în 2011 și-a publicat singură romanul de debut ”Only the innocent”. Patru ani mai târziu și 11 titluri publicate, Abbott încasează cecuri de șase cifre. 

(sursa:https://mashable.com/article/self-published-authors-making-a-living/?europe=true)

Să nu-l uităm pe Adam Nevill, autor consacrat de romane horror, care a decis să rupă o relație de 20 de ani cu publicarea tradițională. Motivul „divorțului”? Publicarea independentă i-a adus venituri ”incomparabil mai mari” și un contract cu Netflix pentru ecranizarea romanului ”Ritualul”. 

Succesul în publicarea independentă e cât se poate de real, dar implică o doză de îndrăzneală. La Print One Book e mult mai simplu și mai plăcut decât îți imaginezi, iar avantajele sunt surprinzătoare.

Tirajul minim la noi? Un exemplar!

Pentru ca o editură să publice o carte, tirajul minim poate varia între 200 și 1000 de exemplare. La Print One Book tipărești o singură carte: cartea ta.

Poți fi propriul tău editor

În publicarea tradițională, manuscrisul tău va fi publicat doar după ce trece de filtrul unui editor. Un scriitor la început de drum se poate aștepta la multe refuzuri. La Print One Book, răspunsul nostru e mereu ”DA!”.